keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Vaihetta on siinä monenlaista

Kymenlaakson keskussairaalassa on meneillään Carea-sairaala hanke. Hankkeella sairaalasta pyritään tekemään tämän hetkistä toimivampi ja nykypäivän tasoa vastaava laitos. Nykyinen sairaalarakennus peruskorjataan ja sen yhteyteen rakennetaan moderni uudisrakennus ja sairaalan palveluista tehdään mieluisampia ja kätevämpiä, tietenkin asiakkaiden mielipiteitä kuunnellen. Tämä ei kuitenkaan onnistu ilman päteviä henkilöitä, jotka huolehtivat uuden sairaalan tarpeista ja muusta vastaavasta. Siksi sen toimintaa on suunnittelemassa ammattilaisten työryhmiä.
      Projektityöryhmään kuuluvat suunnittelijat Taru Saarelainen ja Pia Rantamäki, johtajaylilääkäri Ermo Haavisto joka on työryhmän vetäjä, johtajaylihoitaja Arja Narinen, Kotkan kaupungin edustaja Kristina Könönen, talousjohtaja Helena Kinnunen, henkilöstöjohtaja Tiina Häyhä sekä Kastek Oy:n toimitusjohtaja Seppo Pajari. Projektityöryhmä kokoontuu viikoittain jolloin hankkeesta keskustellaan ja mietitään kuinka jatketaan eteenpäin. On myös ohjausryhmä, johon kuuluu kaikkien projektityöryhmän jäsenien lisäksi tietohallintojohtaja Matti Ahola, Carea-sairaalat Oy:n toimitusjohtaja Kari Hassinen, sairaalapalveluiden toimitusjohtaja Heli Linqvist sekä Maija Valta, joka on Kotkan kaupungin terveysjohtaja. Uutta sairaalaa on siis suunnittelemassa paljon korkeita arvonimiä!
      Hanke on tilasuunnitteluvaiheessa, eli tilaohjelma on tekeillä. Tilaohjelmaa varten tehtiin vaiheittain kuvattuna ammattilaisen työvaiheet ja potilaalle tehtävät asiat. Jokaiselle toimeenpiteelle määritettiin sen tarvitsemat tilat. Tilat on kuitenkin lueteltu vain niminä, eli tarkkoja neliömääriä sun muuta ei niihin ole vielä suunniteltu. Tämä suunnitelma tehdään maaliskuussa viimeistään valmistuvaa hankesuunnitelmaa varten, jonka perusteella yhtymäkokouksessa päätetään toteutetaanko Carea-sairaala hanketta vai ei.
      Kuten jo tuli mainittua aiemminkin, hankkeen suunnittelussa pyritään kuuntelemaan mahdollisimman paljon asiakkaita. Työntekijät tarvitsevat kuitenkin myös itselleen mukavat ja asianmukaiset työskentelytilat, joten asiakkaat eivät voi päättää aivan kaikesta. Ammattilaiset siis suunnittelevat, että mitä tehdään ja asiakkaat, että miten se tehdään!

                Nykyinen sairaalarakennus kaipaa kipeästi peruskorjausta.



Projektityöryhmän jäsen Taru Saarelainen kertoo vastaavansa kliinisistä tukipalveluista. Tämä tarkoittaa eri tukipalvelujen suunnittelemien töiden ohjaamista ja tukemista sädehoidoista labranäytteisiin.


Pia Rantamäki, suunnittelukoordinaattori, vastaa hankkeen koordinoinnista ja ydintoiminnan suunnittelusta.


Kuten tekstistä huomaa, Carea-sairaala hanke on hyvin suuri ja pitkään kestävä prosessi, johon tarvitsee monen tahon ideoita, mielipiteitä, näkökulmia ja muutakin osallistumista. Aikamoinen tietopläjäys jo näin ekalla kesätyöviikollani, huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti