perjantai 6. kesäkuuta 2014

Paloturvallisuus puhuttaa

Paloturvallisuuskoulutuksessa alkuun kertasimme tulipalojen ''teoriaa'' eli monenlaisia tilastoja sekä tulipalon vaiheita. Koulutettavat yllättyivät palon nopeudesta ja savun valtaisasta määrästä. Myös järjestys, jossa tulipalon sattuessa tulee toimia, herätti kysymyksiä. Vaikka paloturvallisuudessa teoria ja ohjeet on hyvä osata, niin kuitenkin ''oikeat'' sammutustyöt olivat se kiinnostavampi osuus. Koulutuksessa muistutettiin useaan otteeseen, että ympäristön tarkkailu on erittäin tärkeää tulipalojen ehkäisyssä. Eli henkilökunnan pitää olla tietoisia mistä omalla työpaikalla löytyvät alkusammutusvälineet ja kuinka sähkölaitteet saadaan irrotettua sähköverkosta. Useampi koulutettava myönsikin ettei näihin asioihin ole aikaisemmin tullut kiinnitettyä erityisesti huomiota, varsinkaan kotona.

Tässä koulutuksessa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, varsinkin tulipalon etenemistä kuvaava video oli monille uutta. Peruskouluissa vuosittain järjestettävä NouHätä-kampanja käyttää samaa opetusvideota, joten minulle se olikin jo sieltä tuttu. Seuraavaksi kuvasatoa Carean paloturvallisuus koulutuksesta:


roihahtavat liekit kauhistutti aluksi

sammuttimen kanssa  niitä alettiin hillitsemään



ja aika nopeasti palo oli sammutettu



Harjoittelimme myös sammutuspeitteen käyttöä pallogrillin tapaisen kohteen sammuttamiseen. Siinä sammuttajat olivat kuitenkin liian nopeita kuviin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti