torstai 19. kesäkuuta 2014

Raikkaat ravintopalvelut

Keittiössä käy melkoinen vilske. On tiistai aamu ja työt on aloitettu jo puoli seitsemältä, aivan kuten muinakin arkipäivinä. Aamut alkavat leipomisella, jotta herkut olisivat Kuusaalla Helmi Cafessa sen avatessa ovensa. Osansa suolaisista ja makeista leivonnaisista saa myös hallintorakennuksen väki. Heille nimittäin tuodaan päivittäin monenlaisia edullisia ja maukkaita leivonnaisia, joita saa ostaa myös kotiin vietäviksi. Ensimmäisen tunnin ajan ''hallintolassa'' arvuutellaankin mitäköhän leivonnaisia tänään on tarjolla; kääretorttua, pullaa, raparperipiirakkaa, mustikkaleivoksia.. ja makean lisäksi on useimmiten myös suolaista; feta-, kinkku-, broileri-, tai kasvispiirakkaa.


raparperipiirakka katosi alta aikayksikön 
Leivonnan kanssa lomittain aletaan jo valmistelemaan lounasta, jota ensimmäiset innokkaat syöjät odottavat tarjoiltavan tasan silloin kun on sovittu. Päivän aikana ruokalassa tarjoillaan lounaan lisäksi toinen ateriakokonaisuus, päivällinen, ja niihin kumpaankin kuuluu pääruoan lisäksi monipuolinen salaattipöytä sekä kahvit. Lounaalla valittavissa on minilounas eli salaatti lisukkeella tai koko lounas. Minilounasta on mahdollista nauttia myös kahvila Onnimannissa. 

Onnimanni on sosiaalipalvelujen alueella sijaitseva kahvila, joka toimii myös pienimuotoisesti kioskina. Myös Onnimanni on avoinna kaikille.  Pääasiassa siellä kuitenkin käyvät sospan asukkaita sekä henkiläökuntaa. Asukkaille kahvila on tärkeä kohtaamispaikka ja jopa retkeen verrattava kokemus. Sisustukseltaan Onnimanni on kuin mikä tahansa tyylikäs ja nykyaikainen kahvila. Tunnelma on seesteinen myös aamupäivän kiireisimpänä aikana, eikä asiakkailla vaikuta olevan kiire mihinkään. Ennen lounasaikaa kahvila hiljenee hetkeksi, mutta silloinkin henkilökunta käy hakemassa take-away -minilounaita tasaiseen tahtiin. Näin kesäaikaan Onnimannissa ei ole tarjolla keittolounasta, mutta muulloin sekin on valittavissa. Enkä ihmettele, että työpäivisin tulee syötyä Onnimannissa tai ruokalassa, sillä ruoka on maittavaa ja melko edullistakin. 

Myös keittiö työllistää kesäisin nuoria. Tänä kesänä siellä työskentelee noin kahden kuukauden jakson ajan kokki-opiskelija Aleksi. Hän aloitti työt reilu viikko sitten ja on tähän mennessä pitänyt työstään. Hygieniaosaamista koskevien säädösten mukaan hän ei kuitenkaan saa osallistua ruoan valmistukseen, ja se harmittaa hiukan. Työtehtävät häneltä eivät silti vaikuta loppuvan, vaan aina on tekemistä.





Onnimannissa on rauhallinen tunnelma

Ravintopalvelut pyrkivät vastaamaan asiakkaiden toiveisiin, ja niimpä palautetta otetaan mielellään vastaan. Esimerkiksi ruokalistasta poistettiin noin vuosi sitten maksapihvit ja niiden tilalle tullut härkä-teriyaki onkin nykyään yksi suosituimmista ruoista. Vajaa viikko sitten ruokalaan saatiin yksinkertainen palaute-automaatti, jota oltiin jo odotettu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti