perjantai 6. kesäkuuta 2014

Monipuolista sairaanhoitoa

Vierailin torstaina apulaisosastonhoitaja Mikko Almgrenin opastuksella KOKSin hoitokeskuksessa. En kyllä tiedä miksi sitä sanotaan keskukseksi, se kun on hajautettu kolmeen eri paikkaan sairaalassa.. No mutta siis, siellä hoidetaan pelkkiä päiväpotilaita, eli sellaisia jotka eivät heille tehtyjen toimenpiteiden jälkeen tarvitse sen suurempaa valvontaa ja heidät voidaan nopeasti kotiuttaa.
     Pohjakerroksessa sijaitsevat onkologiset potilaat, sytostaattipotilaat sekä polikliiniset gynekologiset potilaat.
     Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee polikliininen hoito, eli monialainen poliklinikka. Siellä reumapotilaat ja maha- ja suolistotaudeista kärsivät potilaat käyvät lääketiputuksissa. Siellä tehdään myös hoitoja erilaisia suurempia toimenpiteitä varten, esimerkiksi munuaisten vajaatoiminnasta kärsivät potilaat saavat nesteytystä ennen tietokonetomografiakuvausta. Poliklinikalla tehdään myös urologisia toimenpiteitä ja paljon haavahoitoja. Siellä suoritetaan tällä hetkellä myös joitakin kirurgisia toimenpiteitä. Osastolla tehdään lisäksi inhalaatioita sekä suoli- ja keuhkoputkitähystyksiä ja rytminsiirtoja. Siellä siis tapahtuu paljon kaikenlaista.
     Neljännessä kerroksessa oleva hoitokeskuksen osa on hyvin pieni. Se on nimittäin vain yksi huone, jossa on neljä tuolia potilaita varten. Siellä hematologiset potilaat saavat hoitoa. Heidän vereensä esimerkiksi laitetaan punasoluja tiputushoitoa käyttäen.
      Hoitokeskuksen päiväaikaan sijoittuvalla toiminnalla pyritään vähentämään vuodepotilaiden määrää, jotta vuodepaikkoja olisi enemmän tarpeen tullessa.

 

 
Keskittyneitä sairaanhoitajia. Vasemmalla oleva Tuomas on ensi vuonna valmistuva sairaanhoitajaopiskelija, joka on tulevaa työtään varten harjoittelemassa KOKSissa.
 
 
Minut hoitokeskukseen kierrokselle vienyt Mikko Almgren työssään.
 
 
Poliklinikan tarkkailuhuone, johon potilaat tulevat tarkkailtaviksi ja lepäämään pienempien leikkausten, esimerkiksi sappirakon poiston, jälkeen.

 
 Kanyylin laittoa sytostaattihuoneessa.

 
 
Haavanhoitohuoneen välineistöä..
          

 
Tarvikekaappi, joka näyttää sisältävän vähän kaikenlaista.
 
 
 
Sairaanhoitaja Ilona Karvinen hoitokeskuksen hematologiasta sekä Mikko Almgren.
 
Hoitokeskuksessa oli kiva käydä tutustumassa. Kaikki hoitajat olivat hyvin ystävällisiä ja rentoja ja asioista kerrottiin monipuolisesti ja tarkasti. Potilaatkin näyttivät tyytyväisiltä. Ensi viikolla bloggailen mm. lastensairaalasta ja Carea-hankkeen asiakasraadista. Hyvää viikonloppua kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti