tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kierroksella KOKSissa

Uusi sairaala ei synny ilman osaavia arkkitehtejä, jotka tekevät hyvät pohjapiirrustukset uusista tiloista. Tulevaisuuden Carea-sairaalan arkkitehdiksi on valittu Sweco Architects Oy. Se on pohjoismaiden johtava rakentamisen asiantuntijayritys ja sillä on toimistoja 12 eri maassa. Ryhmä yrityksen arkkitehtejä oli eilen käymässä täällä KOKSissa eräässä kokouksessa sekä tekemässä kierroksen sairaalassa, joten hyppäsin heidän matkaansa.


Eilen KOKSissa vieraillut arkkitehtiryhmä. Kierrokselle otti osaa myös Kastek Oy:n toimitusjohtaja Seppo Pajari (toinen oikealta).

Kierros sairaalassa alkoi katolta. Sieltä oli erittäin hyvät näkymät lähes kaikkialle. Ainut huono puoli oli kova tuuli, joskin se ei upean sään takia paljoa haitannut.


Näköala merelle.




Katolta näki myös mm. Metsolaan ja Hietaseen. Ihmiset sairaalan pihalla olivat korkeuksista katsottuna melko pieniä..

Matka jatkuu... Seuraavaksi kävimme 8. kerroksessa naistentautien poliklinikalla. Kuten rakennuksen huonon kunnon vuoksi arvata saattoi, huoneita oli tyhjillään ja niiden tavaroita oltiin joissakin kerroksissa siirrelty käytäville. Ylimmän kerroksen ilmanvaihtokin vaikutti hieman heikolta.



Kierroksella tuli vastaan muutamia yllättäviäkin paikkoja sairaalan katon lisäksi, esimerkiksi tämä huone. Se on ennen nimittäin ollut tuuletusparveke, joka syystä tai toisesta on eristetty pieneksi komeroksi.

Pyörähdimme myös pihalla pari kertaa sairaalaa ulkopuolelta katsellen. Arkkitehdit keskustelivat sairaalan peruskorjauksen yhteydessä rakennettavan uudisrakennuksen mahdollisesta paikasta. Vaihtoehtoja vaikutti olevan monia, mitä heidän keskustelustaan kuulin.



Kierroksen seuraava etappi oli pohjakerros, jossa kulkee paljon kaikenlaista tavaraa. Sieltä jatkoimme fysiatrian osaston läpi ulos lastensairaalan vierustalle. Kierros oli mielenkiintoinen ja oli hauska seurata kun arkkitehdit tutkivat niin lattioiden kuin seinien materiaaleja ja kertoivat mitä missäkin huoneessa tai osastolla oli ennen ollut. Uuden kymenlaakson keskussairaalan suunnittelevat varsin asiantuntevat ihmiset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti