torstai 18. kesäkuuta 2015

Synnäriltä Kastekin kautta Juhannukseen!


Juhannus kolkuttaa jo ovella! Viikkoon on mahtunut vaikka ja mitä mutta ensi viikolla taitaa tulla blogin puolelle vähän reilumpi postaus tahti sillä postauksia on luonnoksissa muutama julkaisematta ja näin ollen ensi viikko on viimeinen oma työviikkoni ja yritän sitten saada tälle rupeamalle vielä loppu spurtin!

Eilisen päivän vietimme Sospalla perhetapahtumassa, joka on yksi ensi viikon postauksista. Torstai aamun kuitenkin aloitin pyörähtämällä synnytyslaitoksella. Minua kierrätti ja informoi synnytysjutuista Anja Laitinen,  joka toimii Koksilla kätilönä. Mielestäni synnärille vieraileminen oli mielenkiintoista, koska olen itsekin ns. ''täältä lähtöisin'' ja synnyinpaikkani on Kymenlaakson Keskussairaala.


Perustyöpäivää on synnärillä vaikea määritellä. Joskus on kaikki salit täynnä, kun taas joskus jokainen synnystyssali on tyhjä. Synnärillä tilanteet muuttuvat nopeasti mutta kätilönkään ei ole pakko työskennellä juuri synnytyssalissa. Hän voi työskennellä esimerkiksi gynekologiaan liittyvissä tehtävistä tai synnyttäiden äidin kanssa.


Anja itse on käynyt peruskoulun jälkeen lukion. Tämän jälkeen hän luki itsensä sairaanhoitajaksi jonka jälkeen haki Helsingin kätilökouluun. Anja on aina halunnut olla kätilö, sillä työ on monipuolista, haastavaa ja ennen kaikkea opettavaista. Joka synnytys on kuitenkin aina erilainen eikä ole mitään tiettyä kaavaa miten kätilö voisi hoitaa täydellisen synnytyksen. Se tekee työstä mielenkiintoisen sillä reittejä samaan lopputulokseen on monia.


Tästä linkistä voit käydä lukemassa tarkemman infopostauksen synnytyslaitoksesta. Itse jatkoin synnäriltä matkaani kohti Kastekin yksikköä. Kun tutkii blogia lähemmin, löytää Kastekistakin oman postauksen. Sen voit lukeaTämän linkin takaa.

Jarkko aloitti kesätyöt vasta tällä viikolla ja pääsi Kastekin sihteerin hommiin kesätyökseen. Hänen alueenaan on enimmäkseen keittiö ja siitä huolehtiminen. Kahvit hän järkkää työntekijöille aina valmiiksi ja pitää paikat kunnossa. Muulla ajalla hän pääsee mapittamaan papereita kansioihin ja kastelemaan kukkia. Helppoa työtä siis!



Samuli on jatkanut edelleen siivoushommissa. Hänen piti siirtyä Kastekin muihin tiloihin siivoamaan mutta jatkaakin vielä kuvantamisen puolella näillä näkymin myös ensi viikonkin. Sain seurata hetken vierestä heidän touhujaan ja mopinkäyttö on jo aikalailla hallinassa. Hymykin kertoo, että töissä on kivaa!


Minä puolestani toivotan kaikille ihanaa Juhannusta ja turvallista sellaista! Koitetaahan vältellä tämän yrityksen palveluja ja vietetään Juhannus nauttien tästä Suomen ihanasta suvesta. Sääkin näyttää, että kohta sataa kaatamalla mutta pidetään mielet aurinkoisina niin Juhannuksesta tulee onnistunut! Hyvää Juhannusta siis kaikille! :)


-Veronica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti