tiistai 4. kesäkuuta 2013

Vauvoja, lapsia ja oletuksien korjautumista

  Tänään se tutustuminen Careaan nyt virallisesti alkoi ja käväiseminen 8. kerroksen lastenpuolella ja vauvojen teho-osastolla oli mielenkiintoinen, avartava ja oletuksia korjaava.
Heti käytävän alussa roikkuivat haikarat vauvanyyttien kanssa
 Itselläni on aina ollut ajatus, että teho-osastosta puhuttaessa koneet piippailevat kovaan ääneen ja hoitajat joutuvat kokoajan ryntäilemään paikasta toiseen kiireen takia. Näin ei ainakaan vauvojen teho-osastolla ollut.
   Tottakai piippailevia koneita oli, joilla tuettiin hengitystä ja tarkkailtiin sydäntä, mutta ei niiden ääni ollut mikään järin kova. Hoitajilla toki riittää työtä ja vauvoja pitää tarkkailla ja tarvittaessa tietysti hoitaa muttei käyntini aikana vauvoilla ollut pientä itkua suurempaa ongelmaa. Tällä hetkellä osastolla oli hoidossa 5 vauvaa ja hoitajat totesivat määrän olevan suht normaali. Suurimmillaan teholla oli ollut syksyn aikana jopa 13 pientä vauvaa.
normaali keskoskaappi
 Näitä keskoskaappeja oli jouduttu käyttämään syksyllä, mutta muuten vauvat pidetään tehohoitoon tarkoitetuilla pöydillä joissa niitä on helpompi hoitaa (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta tietenkin).Tunnelma oli muutenkin rauhallinen ja oli ihana nähdä kuinka kaksi tehohoidossa ollutta poikaakin pääsivät juuri kotiin lomalle.
näiden pikkuisten söpöläisten vanhemmat ovat antaneet luvan kuvaan
 Piipahdimme myös lastenosastolla, jonka tilat teho-osaston tilojen ohella oli tuonne ylös siirretty. Lasten tarve vuodehoitoon on vähentynyt ja se oli mukava kuulla. Osastolla tietenkin on silti usein mm. infektiosairauksien ja syövän takia lapsia. Molemmista osastoista, sekä lasten- sekä vauvojen teho-osastosta, jäi positiivinen mieli ja vaikka yleensä tuntuu surulliselta ajatella lasten olevan sairaita ei osastoilla silti näytetty masentuneilta vaan hoitajat tulivat hymyillen vastaan.
Lasten huoneista oli myös upeat näkymät ulos
 Tämä osasto oli itselle ainakin todella mieluinen tutustumispaikka ja vauvat ja lapsethan nyt on vaan aina niin ihania!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti