keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Apuvälineitä lainaan

Kävin viime viikolla Carean apuvälinekeskuksessa, joka sijaitsee Kotkan keskustassa. Siellä on saatavilla sekä erikoissairaanhoidon että perusterveydenhuollon apuvälinepalveluja.

Kotkassa asuvat voivat hakea perusapuvälineet lainaan apuvälinekeskuksen lainaamosta, tällöin on kyse perusterveydenhuollon apuvälinepalveluista.

 Tähän aulaan tullaan odottamaan lainaamon aukioloaikana, kun tullaan hakemaan esim.
kyynärsauvoja,

peruspyörätuoleja

tai WC-istuimia
Jos taas on tarvetta vaikkapa tällaisille sähköisille kotihoitosängyille....
 siirtyy se erikoissairaanhoidon apuvälinepalvelujen puolelle, jonne kuuluvat myös lasten apuvälineet ja erityisasiantuntemusta vaativat apuvälineet. Nämä välineet tarvitsevat yleensä kokeilua, joka hoidetaan fysioterapeuttien avulla. Tällä puolella lainaamiseen tarvitaan yleensä lääkärin tai jonkin terveydenhuollon ammattihenkilön lähete/suostumus.

Apuvälinekeskuksessa työskentelevillä fysioterapeuteilla on sairaalassa työskenteleviin fysioterapeutteihin nähden aivan erilainen työnkuva. He neuvovat paljon asiakkaita apuvälineiden käytöstä puhelimitse, tekevät kotikäyntejä ja miettivät yhdessä asiakkaiden kanssa sopivaa apuvälinettä heidän tarpeisiinsa. Apuvälineteknikolla on tärkeä rooli, että laitteet saadaan toimimaan ja asiakkaalle sopiviksi. Apuvälineteknikko tekee paljon kotikäyntejä ja asentaa laiteet asiakkaan tarpeiden mukaiseksi.

Kun apuvälineet palautetaan takaisin lainaamoon, apuvälinehuoltajat puhdistaa ne seuraavaa käyttäjää varten.
 Jokaiselle välineelle tehdään myös perushuolto ja tarvittaessa niitä myös korjataan, jos häikkää on löytynyt. Tässä pajassa työskentelee kaksi huoltomiestä.
korjaamon tiloja
Tämä apuvälinepalvelu on laissa määrättyä ja sen käyttö meille asiakkaille on maksutonta. Palvelun tarkoituksena on auttaa ihmistä elämään mahdollisimman normaalia elämää itsenäisesti mm. vamman tai pitkäaikaissairauden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti