maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tutustutaan työelämään ja tienataan

Minun lisäksi keskussairaalalla on tällä hetkellä kuusi kesätyöntekijää.

Nämä valkotakkiset nuoret sulautuvat henkilökunnan joukkoon sulavasti niin silmäpoliklinikalla, siivouspalvelussa, neuvonnassa, dialyysissä, labrassa kuin ensiavussakin. Työtehtävissä on tietysti eroja osaston oikeisiin työntekijöihin verrattuna.

Kaikkien mielestä työnteko on ollut "ihan jees". On siis tykätty. Tietysti siivoaminen, pölyjen pyyhkiminen ja sen sellainen ei nyt kenenkään mielipuuhaa ole ollut. Siivoamisen lisäksi kaikilla on riittänyt niitä kivempiakin hommia, esim. silmäpuolella Iida on päässyt katsomaan silmäleikkauksia ja dialyysissä Mikael auttaa potilaiden hoidon loppuessa puristamalla hoitokohdista ettei veri ala ruiskuamaan.

Ensiavun puolella Veeralla työtehtävät riippuvat potilaiden määrästä. Hän mm. valmistaa aamupalaa, siivoaa käytettyjä sänkyjä ja huolehtii tavaroitten määrästä kaapeissa. Leikkauksien lisäksi Iida silmäpuolella tekee jonkun verran paperitöitä ja siivoaa. Labrassa Verneri taas yleensä erotteluhuoneessa järjestelee ja kuljettaa koeputkia oikeille paikoilleen(niinkuin edellisessä postauksessa kerroinkin). Nämä kolme kesänuorta ei siis hirveästi ole tekemisissä potilaiden kanssa.

Tuomo työskentelee neuvonnassa, jossa hän ohjaa potilaita oikeille osastoille tarvittaessa ja neuvoo sähköisten ilmoittautumiskoneiden käytössä. Mikaelin työtehtäviin kuuluu "verenruiskuamisen estämisen" ja perussiivouksen lisäksi potilaille jutteleminen, kun he istuvat hoidossa. Tuomo ja Mikael siis ovat käytännössä kokoajan potilaiden kanssa vuorovaikutuksessa ja vastaan on tullut paljon erillaisia ihmisiä. Osat tykkäävät jutella, kertoa jopa elämäntarinoitaan ja toiset taas mielummin istuvat hiljaa hoidon ajan.
kaikki paitsi minä hilpeyttä aiheuttaneissa työvaatteissa
Kaikilla meillä on ollut kivaa eikä välillä työtehtävien loppuessa pieni tauko ole yhtään haitannut! Aika on mennyt tosi nopsasti ja tämä Tutustu työelämään ja tienaa- jakso on ollut meidän mielestä hyvä keino tutustua sairaalaan paremmin, varsinkin minulle!

                                                                                     *Sini puuttuu niin kommenteista kuin kuvistakin

3 kommenttia:

  1. Mukava blogi. Tätä seuraan mielenkiinnolla. Tulee sairaala tutuksi aivan eri tavalla kuin ennen.

    VastaaPoista
  2. ihanaa kuulla juttuja näin nuortenkin kannalta ! Itse olen työskennellyt Carealla lastenosastolla ja minusta on oikein valaisevaa kuulla mitä mieltä tavalliset ihmiset (kuullostipa tyhmältä) ovat careasta :)

    VastaaPoista
  3. Famu falsetissa, kiva jos tykkäät:) ja todella mullekin tullut sairaala ihan eri tavalla tutuksi!

    Katja, hyvä jos kiinnostusta riittää! valaisevaa tää on ollut itellekin :]

    VastaaPoista