torstai 4. heinäkuuta 2013

Sairaala on suuri rakennus!

Maanantaina aloitimme ensimmäisen työpäivän kierrellen sairaalaa ja tutustuen siihen. Silloin jo hämmästelin sen kokoa.Kun sairaalan ohi kulkee, ei tajua kuinka valtava se onkaan. Varastotiloja jatkuu pitkälle maan alle ja ne pursuavat kaiken moista tavaraa tiskiharjoista lähtien. Pääsin myös vierailemaan katolla, josta oli upeat näkymät! Tässä muutama kuva joita sain katolla ollessamme otettua:
 
Maisemat olivat upeat! Kotkan keskustakin häämötti puiden takana…

Rakennus on suuri ja niin on myös sen energian kulutus. Keskussairaalaa lämmitetään kaukolämmöllä ja energiaa vuodessa kuluu n. 9000 MWh eli sillä lämmitettäisiin n. 345 omakotitaloa vuoden ajan.
Lisäksi Keskussairaalan välinehuollon tarvitseman höyryn tuotantoon kuluu maakaasua vuodessa n. 154500 m3 eli sillä maakaasumäärällä lämmitettäisiin vielä sata omakotitaloa lisää.
Käyttövettä (vesijohtovettä) sairaala kuluttaa vuodessa n. 65000 m3 vuodessa eli se määrä riittäisi 433 omakotitalolle. Sähköä kuluu n. 7 GWh (gigawattituntia) vuodessa eli tällä määrällä sähköä lämmitettäisiin n. 300 omakotitaloa vuoden ajan.
Keskussairaalan kokonaispinta-ala on 50934 m2 ja se on noin 340 omakotitalon verran, jos normaali omakotitalo on n.150 m2. Eli aikamoisessa rakennuksessa tämän heinäkuun työskentelen!



                                  Kahvila näyttää hieman erilaiselta näin ylhäältäpäin kuvattuna

Voin kyllä myöntää, että maanantai-aamuna tänne tulo jännitti, ja paljon! Tämä on ensimmäinen kesätyöni, joten en oikein tiennyt mitä työ toisi tullessaan. Olen kuitenkin pääsyt nyt hoitamaan vaatehuoltoa sekä mapittanut papereita ja taitellut kansioita. Kaikki ovat olleet todella mukavia ja olen viihtynyt täällä Carealla. Ensi viikolla kirjoittelen taas uuden postauksen. Kommentoikaa toki ja kertokaa mielipiteenne blogista. Hyvää viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. D, Kiva kuulla! Toivottavasti tulevtkin kuvat ovat onnistuneita:)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen postaus, aina kiinnostaa nähdä, kuinka muualla ovat asiat. Miten tuolla hoidetaan tuo välinehuolto, onko siellä instrumenttipesukoneet, vai miten se toimii? Meille on tulossa uudistuksia meidän sairaalaan, uudet pesukoneetkin jopa. Ilmeisesti täältä:
    https://finstec.fi/instrumenttipesukoneet/

    VastaaPoista