keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Apua elämän arjessa


Sospassa eli sosiaalipalveluissa pääsin vierailemaan useammankin kerran. Toisella kerralla seurasin Jarin muuttoa Toivolasta Maununniittyyn ja pääsin haastattelemaankin häntä. Vierailun kohteena oli siis kaksi juuri valmistunutta asumisyksikköä. Yksiköissä tarjotaan tuettua asumista erilaisissa elämänvaiheissa.
Uudet asunnot ovat hienoja, siitä kaikki olivat samaa mieltä. Huoneet olivat viihtyisiä, samoin yhteiset tilat. Jokaisessa asunnossa oli oma pieni terassi. Monen  mielestä tämä oli paras juttu. Kun tätä uutta asumisyksikköä vertasi vanhempiin, huomasi suuren eron. Viihtyvyys oli lisääntynyt huimasti. Asunnot olivat kauniinpia ja suurempia.

 Tässä hieman kuvia:




    


Jari oli haastattelua tehtäessä nukkunut yhden yön uudessa kodissa.  Haastatellessa hän kertoi pitävänsä uudesta asunnostaan kovasti. Varsinkin oma keittiö ja keittiössä oleva kahvinkeitin ja oma telkkari olivat tosi kivoja! Jari pyysi, että nimenomaan kahvinkeitin pääsee kuvaan.  

Jari on antanut luvan kuvansa julkaisemiseen.



Sospan alue on kuin pieni oma kaupunki. Rivitaloja oli monia, oli oma koulu ja jopa oma hammaslääkäri! Vaikka näin on, ei ole tarkoitus elellä vain siellä omassa kylässä. Palveluita haetaan sieltä mistä muutkin ja tuettua asumista toteutetaan myös Kuusankosken keskustassa. 
Oli avartavaa päästä tutustumaan sosiaalipalveluihin tarkemmin. Asukkaiden viihtyvyyttä pyritään parantamaan kaikin keinoin ja uudet rivitalot olivat viihtyisät! Kaikki tervehtivät iloisesti ja näyttivät nauttivan olostaan. Sospan toiminnasta en ennen tiennyt mitään, joten oli hienoa päästä vierailemaan siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti